onze specialiteiten

Beschuitbol
De beschuitbol is onze bekendste specialiteit. Al jaren worden onze beschuitbollen volgens een geheim recept gemaakt met de beste grondstoffen. Hierdoor krijg je een malse beschuitbol met een superfijne structuur en een heerlijke smaak.

De beschuitbol is vernoemd naar de beschuit. Het woord beschuit is verwant aan het Franse biscuit. Bis-cuit betekent twee keer (ge)bakken.

Zelf beschuit maken?
De beschuitbollen kun je horizontaal doormidden snijden met een zeer scherp mes. De twee platte schijven droog je in een kwartiertje op 250C°. totdat ze goudbruin zijn. Dat komt doordat in het deeg zoetige bestanddelen zijn verwerkt die karamelliseren.

Natuurlijk zijn de beschuitbollen ook zonder deze tweede bereiding erg lekker door hun licht zoetige smaak en luchtige en malse structuur. Om die reden zijn beschuitbollen vooral door kinderen geliefd. Zeker als ze, nadat ze zijn doorgesneden, met zoetigheid worden gelegd.

Bienenstich
Onze Bienenstich is nog zo’n klassieker! Een heerlijk taartje voor 6 personen gevuld met gele room, kersen en slagroom. De buitenkant is gedecoreerd met een heerlijk laagje krokante en gesuikerde amandeltjes.

De Bienenstich staat er om bekend dat deze een heerlijke frisse smaak heeft en valt niet zwaar op de maag! En dat tegen een schappelijke prijs!

Eierkoeken
De eierkoeken bij ons zijn anders dan de oorspronkelijke eierkoeken. Onze eierkoeken zijn op basis van “kapsel” beslag en dus blanker van kleur. Hierdoor krijg je niet de geur van bakpoeder en is het een ware smaaksensatie met zeer weinig calorieën.

Tip voor de afvallers onder ons die toch een gebakje willen eten: Spuit op de eierkoek een dun laagje “light”slagroom en leg daar op verse aardbeien.

Reacties zijn gesloten.