de bakkerij

In 1950 nam Gerard Jacobs die in de zaak van zijn moeder werkte in Lith (zijn vader was op vroege leeftijd overleden) over van Nic Dekker die een bakkerij had op de Liesselseweg F 49 te Deurne. Vanaf toen runden hij samen met zijn vrouw Miep de bakkerij en winkel. Als hij ‘s nachts brood gebakken had ging hij deze bezorgen bij veelal families in St. Joseph parochie, Vreek, Breemortel en Zeilberg.

De zaken gingen voortvarend en de oude woning maakte in 1960 plaats voor nieuwbouw. Plaatsgenoot Hub van Doorne, uitvinder van de auto met het pienterste pookje, vond het een leuk idee om zijn auto te showen voor de nieuwe winkel. Op het toppunt van de omzet hadden Gerard en Miep 4 volkswagenbusjes rondrijden waarmee brood werd bezorgd. Hiermee werden per dag 600 klanten bezocht. Rond 1970 was er sprake dat de Liesselseweg een doodlopende straat zou worden en vervangen door de huidige stadhoudersweg naar liessel. In die tijd werden de eerste woningen in de koolhof gezet met een winkelcentrum “de Koolhof”. In dit winkelcentrum hebben zij zich toen gevestigd. In de houtenhoek waar Bakker G Jacobs zeer veel bezorgklanten had namen zij levensmiddelwinkel “van Doorne” op de Helmondseweg over. De winkel werd verbouwd tot brood en banket zaak. Door de hoge kosten werd de bezorging langzaam afgebouwd en bleef op de liesselseweg alleen de produktie gehandhaafd. Langs de winkel op de Helmondseweg stond een langgevel boerderij van “moedertje brouwers” die door de gemeente was gekocht en vervolgens door grondruiling in het bezit kwam van G. Jacobs.

In het jaar 1980 bouwde Nico Jacobs die de zaak inmiddels had overgenomen een nieuwe bakkerij. Kwaliteit is het voornaamste succes voor de naam die deze bakkers in Deurne hebben opgebouwd. Modernisering was nodig om te zorgen dat deze kwaliteit gewaarborgd bleef. De laatste modernisering van de winkel heeft in 2001 plaatsgevonden.

In 2011 is bakkerij Nico Jacobs overgenomen door Marcel en Marjolein. Deze willen de bakkerij met de zelfde kwaliteit voortzetten.

Vanaf augustus 2015 is de naam veranderd in “De Gebackerij”

Met deze naamsverandering is ook een compleet nieuwe huisstijl gekomen en een kleine verbouwing in de winkel.

Begin 2017 is naast de winkel in Deurne een extra winkel geopend in Winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen.

de-gebackerij-nuenen-1 de-gebackerij-nuenen-2 de-gebackerij-nuenen-3

Reacties zijn gesloten.